Velkommen til oss!
Velkommen til oss!
Handlekurv 0

Scrapbooking gjennom årene

inspirasjon jul scrapbooking

Lurer du på hvordan scrapbooking har endret seg gjennom årene? Det er en hobby med trender, som alle andre hobbyer. Populære produkter og teknikker kommer og går, og hobbyen er i stadig utvikling, men i bunnen ligger ønsket om å ta vare på minnene våre. Selv om scrapbooking kanskje ikke er like populært som det var for 15-20 år siden, så er det denne hobbyen som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg vil derfor vise deg at scrapbooking kan være så mangt og at det favner så mye.

Alle har vi vår egen stil. Vi bruker fargene og de materialene vi liker best. Derfor blir alle album forskjellige, og det er ikke noe som er riktig eller galt. Scrapbooking er akkurat det du ønsker det skal være, for det er dine bilder, dine tekster og dine personlig preg som gjør dine minner så spesielle. 

Min første jul


Dette var den første juleLOen jeg laget, i januar 2000. Da brukte jeg det jeg hadde - noen julepapirer jeg hadde fått tak i, klistremerker og mønstersaks. Og jeg skrev all teksten for hånd de første årene.

Jula 2005


Denne LOen laget jeg i januar 2006. Da hadde scrapbooking blitt populært i Norge, og det var mange produkter å få tak i og mye inspirasjon å finne, spesielt i galleriet vi hadde på forumet. Her har jeg brukt gullblekk på alle kantene, og det likte jeg veldig å godt å bruke.

Kul nissejente


Dette er en veldig enkel LO, der det ene bildet har fått stå i fokus. Den gamle Dymoen var perfekt til å skrive ut små tekststriper på, så hvis du har en slik liggende, så ta den fram og bruk den.

Vente på nissen


Jeg bruker ofte mye kartong på mine sider, men dette papiret syntes jeg var så flott at jeg ville bruke det slik at det syntes godt. Da valgte jeg et stort bilde, som jeg har tatt svart kartong bak, slik at skillet mellom papiret og bildet ble tydelig. Det er også montert på svart kartong, slik at det ble litt kontrast når du ser på siden.

Hilse på nissen


Jula må ikke bare være rød og grønn, den kan godt være rosa, også. Her var det en fin rosafarge i jakken på bildet, og den ville jeg bruke her.

Jul


Den aller siste juleLOen jeg laget var i vinter, i januar 2022. 22 år etter at jeg laget min første juleLO, så er jeg tilbake til mye kartong og samlinger av pynt.

Dette er min stil, og slik den har utviklet seg.

Alt dette er scrapbooking. Det er ikke noe som er riktig og galt. Scrapbooking er det vi ønsker å gjøre det til, for å ta vare på våre egne minner.

 Jentene elsker å bla i albumene sine, og det har de gjort helt siden de var små. Selv om vi ikke lenger må vente på å få bildene tilbake fra fotografen, og kan dele dem med andre så fort vi har tatt dem, så er det noe eget med å ha bildene i papirform og kunne vise dem fram.

Synes du dette ser morsomt ut? Skriv ut noen bilder og prøv selv. Jeg lover deg at du raskt blir bitt av basillen!

God scrapping!


Eldre innlegg Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres