Det bor en Scrappedronning i oss alle!
Det bor en Scrappedronning i oss alle!
Handlekurv 0

10 uker med juleforberedelser - uke 1

jul

Jul allerede nå, tenker du kanskje. Huff og huff. Men nei, jeg begynner ikke jula tidlig i oktober. Jeg har bare en filosofi om å redusere alt stresset som vanligvis hører førjulstida til. Den prioriterer jeg med glede bort til fordel for adventskos med jentene mine.

For 17 år siden satte jeg i gang mine 10 uker med juleforberedelser på det rosa forumet. Mange av dere kjenner til disse ukene fra før, mens noen av dere vil lure veldig på hva dette er for noe.

Bakgrunnen var at jeg ikke orket julestresset lenger. Jeg husker ennå den lillejuleaften da jeg hadde med meg begge jentene i en lekebutikk på Maxi på Hamar, for å kjøpe noen siste julepresanger. Sarah satt i vogna, og jeg tviholdt Isabel i den ene hånda, mens jeg balanserte lekene på toppen av vogna med den andre. Mens svetten silte og vi stod i ei kø som buktet seg rundt store deler av butikken, sverget jeg for meg selv at akkurat den opplevelsen skulle jeg aldri ha igjen. Det var jula 2004. Høsten 2005 startet jeg mine 10 uker med juleforberedelser på forumet, med stor suksess. Og jeg har gjort det samme alle årene siden den gang, selv om jentene ikke lenger er små og ting forandrer seg.

Kjenner du deg igjen? Det er ikke bare småbarnsmødre som kjenner på julestresset, julekvelden kommer brått på for mange, år etter år. Derfor lager jeg meg lister over alt jeg skal gjøre, og krysser av etter hvert som jeg er ferdig. Det er oversiktlig og fint, og jeg føler at jeg får god kontroll på alt som skal gjøres før jula ringes inn. Mindre stress og mer kos, det er det dette handler om.

Vil du være med, så heng på...

Ukas gjøremål:

1. Lag en liste over alle du skal kjøpe julegaver til
Skriv opp navn og eventuelle gaveforslag, så kan du krysse dem av etter hvert som du har kjøpt eller laget dem.

2. Lag en liste over alle du skal sende julekort til
Skriv ned navnene på dem du pleier å sende kort til og kryss dem av etter hvert som du har skrevet dem.

3. Lag en liste over andre forberedelser du skal huske
som f.eks. Kjøpe julepapir, tape, bånd og merkelapper, Kjøpe hvite strømpebukser til barna, Bake pepperkaker, og ellers andre ting du pleier å gjøre før jul. Har du kanskje en juleduk som må renses? Skriv opp alt du kommer på, som du vet skal gjøres før jula ringes inn. 

Et tips er å lage deg en juleperm eller en julebok, som du kan samle alle forberedelsene i. Da er det enkelt å ta fram igjen forberedelsene, år etter år. Jeg har juleboken min som jeg har brukt helt siden 2005. Der limer jeg bl.a. inn årets julekort. Det er også koselig å kunne kikke tilbake og se på tidligere gjøremål, for å kunne se hvor mye kos og moro vi har vært med på disse årene.

I årene på forumet hadde vi både julekortliste og Scrappenissen. Det var en koselig tradisjon, så målsetningen min for det neste året er å få utviklet medlemsportalen her med nok papirglade mennesker, slik at vi kan sette i gang med det igjen neste år.

Juleboken min er en vanlig notatbok som jeg dekorerte med mønsterpapir, bånd og metallbokstaver. Snøfnuggene og billetten har jeg limt på senere, siden jeg syntes de passet.

Ønsker du en god notatbok å bruke til julebok, så har vi bl.a. grønne notatbøker og bulletjournaler i str. A5 her

Lykke til med ukas gjøremål, og del gjerne innlegget med noen du kjenner.

Eldre innlegg Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres