Det bor en scrappedronning i oss alle!
Det bor en scrappedronning i oss alle!
Handlekurv 0

Tilbake til de kreative stundene

nyheter scrapbooking

Det er godt å kunne legge bort mobilen og sette seg ned for å ha en kreativ stund med papir og lim. Jeg er så glad for at jeg har kommet i gang igjen med denne fantastiske hobbyen. Jeg elsker å klippe og lime!

For meg som alltid har vært glad i å ta bilder, så er scrapbooking den perfekte hobbyen. Vi tar fortsatt masse bilder, men kameraet er byttet ut med mobilen. Bildene våre vises fram på en skjerm, i stedet for i et album. Mye av kosen ved å vise fram bilder har blitt borte. Det er noe eget ved å kunne ta fram et album og bla i det. Jentene synes fortsatt det er veldig moro å vise fram sine egne scrapbookingalbum, selv om sidene i dem ble laget for mange år siden.

Mitt aller første album laget jeg i 1990, etter at jeg hadde vært på språkreise på Jersey. Da kalte vi det nettopp det, «å lage album». Det var en ringperm med grå kartongark i, der vi limte inn bilder og andre minner fra de ukene vi var på Jersey. Billetter, postkort, kvitteringer og ispapir. Alt det vi syntes var verdt å vise fram ble limt inn. Og dette var den spede starten på scrapbooking. «Ekte» scrapbooking startet jeg med i 2000, etter at Isabel ble født. Da ble jeg tipset om hobbyen fra en venninne i USA. Hun mente det var noe for meg, og det hadde hun helt rett i. Det var starten på mitt scrapbookingeventyr. Det handler om å ta vare på minnene.

Scrapbooking i år 2000 var noe helt annet enn scrapbooking i år 2010. Det er trender og teknikker som utviklet seg, akkurat som i enhver annen hobby. Og scrapbooking ble «Big business» i USA i disse årene.

Scrapbooking ble for mange en dyr hobby, fordi det kom så masse forskjellig utstyr på markedet etter hvert. Jeg var den gang (og det er jeg fortsatt) en pådriver for at scrapbooking ikke trenger å koste så mye. Man kan starte med det man har liggende i skuffer og skap. Ta fram saks og papir, og finne fram knapper og bånd, og annen pynt du måtte ha liggende. Det er det du egentlig trenger for å komme i gang.

Hvis du vil prøve deg på en albumside, så har jeg laget en liten oppskrift til scrapbooking for nybegynnere


Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres