Velkommen til oss!
Velkommen til oss!
Handlekurv 0

Tag-shakerkort

minikurs

Et lite tagkort med en shakerboks er både dekorativt å gi bort og moro å lage. En shakerboks er en risteboks. Du legger noen elementer inni boksen, og når man rister på den så flytter elementene på seg og skaper liv og røre.

Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan putte inni boksen. Så lenge skumtapen er høy nok, så trenger det ikke bare være flate elementer som ligger i den. En tommelfingerregel er at elementene må være lavere enn tapen. Ellers vil de bli for høye og sette seg fast, og da får du ikke den ønskede virkningen. Elementene vil da ikke flytte på seg når du rister på boksen. 

Materialer:

Dobbeltsidig skumtape
Transparent ark eller annen blank, tykk plast
Glitter, paljetter, perler o.l. til innhold
Kartong og mønsterpapir
Annen pynt etter ønske

Slik gjør du:

Lim skumtapen på bakgrunnen, slik at den sitter tett og godt sammen. Dette danner rammen for shakerboksen og skal passe på at innholdet holder seg på plass. 

Lim transparenten på rammen som skaper lokket på boksen. 

Legg i perler, glitter, paljetter o.l. til 

Legg lokket med transparenten på skumtapen og klem godt til, slik at den fester seg ordentlig. Prøv å riste forsiktig på shakerboksen, for å se at den er helt tett. Når du har testet dette og er fornøyd med resultatet, så limer du shakerboksen på tagen din eller et annet prosjekt. 

Dette kortet er laget med forskjellige Sizzix die-cuts. Shakerboksen er laget av to kamera die-cuts, som er limt sammen med skumtape mellom. Jeg la på transparent på begge die-cutene, fordi jeg ville at mønsterarket skulle synes gjennom glitteret i boksen.

Tagene av kartong og mønsterpapir er limt på hverandre, og så er det limt på stjerner i forskjellige farger og forskjellig størrelse.


Eldre innlegg Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres